Díjszabások, Számlázás

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy a miniszteri ár-megállapítási hatáskörbe tartozó lakossági távhőszolgáltatási díjak legutóbb 2014. október 1-től csökkentett értékei jelenleg is aktuálisak.

A lakossági távhőszolgáltatás díjai a NYÍRTÁVHŐ Kft. szolgáltatási területén 2014. október 1-től:

Alapdíj:

(Ft/lm3/év)

Nettó ár

Bruttó ár

csak fűtés

274,23 Ft

287,94 Ft

csak melegvíz

 30,62 Ft

 32,15 Ft

fűtés és melegvíz

    304,85 Ft

320,09 Ft

Mért hőenergia hődíja:

Ft/GJ

2.729,34 Ft

2.865,81 Ft

Melegvíz hődíja:

Ft/m3

 827,06 Ft

  868,41 Ft

 

Közületi távhőszolgáltatás díjai A nyírtávhő KFT. szolgáltatási területén

 

A csökkentés egy átlagos méretű nyíregyházi lakás távhőszolgáltatási díjai esetében (52 m2) a tényleges hőenergia és melegvíz felhasználástól függően újabb 5-7 ezer forint közötti megtakarítást eredményezhet éves szinten, mely a korábbi csökkentésekkel együtt 35-40 eFt-ot tehet ki egy teljes év viszonylatában.

Tájékoztatjuk fogyasztóinkat, hogy évente október hónaptól a megelőző évi tényleges fűtési hőfelhasználásaikhoz igazodóan aktualizálásra kerülnek a fűtési hőenergia mennyiségek, így a havi részszámlákon szereplő fűtési hőmennyiség díja a hőfelhasználás aktualizálása miatt módosul.

A nem lakossági felhasználók díjszabását Nyíregyháza MJV Önkormányzata mindenkor hatályban lévő határozata, illetve a felhasználóval érvényben lévő távhőszolgáltatási szerződés rögzíti.

2013. január hónaptól, a fogyasztók által új díjfizetési mód választható a Nyírtávhő Kft-nél, az éves szinten kiegyenlített mértékű fűtési hődíj részszámlázás.

Fogyasztóink, illetve díjfizetőink nyilatkozhatnak személyesen, az Ügyfélszolgálati Irodánkban, írásban postai úton, vagy elektronikusan e-mailen (nyirtavho@nyirtavho.hu) ha ezt a díjfizetési módot választják.
A nyilatkozathoz változás bejelentő nyomtatvány kitöltése szükséges, amely letölthető honlapunkról: Változásbejelentő fűtési és melegvíz hődíj havi részszámlázásához.
Ebben az esetben a korábban - októbertől áprilisig, csak fűtési időszakban - alkalmazott fűtési hődíj részszámlázás helyett az év minden hónapjában, 12 egyenlő részletben történik a fűtési hődíj részszámlázás. A részszámlázás alapjául szolgáló hőmennyiség az adott fogyasztó korábbi tényleges hőfelhasználása és a több évi meteorológiai átlaghőmérséklet figyelembe vételével számított mennyiség marad. 
Természetesen az éves szinten kiegyenlített mértékű fűtési hődíj részszámlázás esetén fogyasztóinknak továbbra is lehetőségük lesz – a várható hőfelhasználásaik függvényében – a saját részszámlázásuk mértékét módosítani.

 

Az egyenletes díjfizetés előnyei

A részszámlákon és az elszámoló számlán alapuló éves szinten egyenletes díjfizetés legfőbb előnye, hogy tervezhető, a havi számla könnyebben kifizethető, hiszen a 12 egyenlő értékű számla fixen beállítható a család költségvetésébe, a téli időjárás havonkénti szélsőséges változása nem borítja fel a háztartás költségvetését.

Túl azon, hogy nem kell a téli hónapokban sem kiugróan magas díjakkal számolni, a jellemzően tavaszi elszámolások továbbra is lehetővé teszik, hogy az esetlegesen magasabb elszámoló számla az év végi ünnepek idején ne okozzon gondot.

A számlán megjelenő költség nemek:

alapdíj: a hőfelhasználástól független állandó költségeket tartalmazó díj
hődíj: a hőfelhasználástól függő energiaköltségeket tartalmazó díj, ez a felhasználási céltól függően lehet fűtési, vagy melegvíz hődíj

 

Fűtési költségosztók szerinti elszámolás
Közadatkereső
TUV
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza