XIV. Regionális Távhőkonferencia
2019. 06. 09.

Ügyfélközpontú a távhőszolgáltatás Nyíregyházán okosméréssel és energiahatékonysággal

Nyíregyháza adott otthont a XIV. Regionális Távhőkonferenciának. A központi téma a Távhőfejlesztés – Energiahatékonyság és a modern város kapcsolata volt.

Mint elhangzott, 2014 óta újra növekszik az igény a távhőszolgáltatásra, a Nyírtávhő Kft. pedig a modernizációban országos összehasonlításban is az élen jár.

A XIV. Regionális Távhőkonferenciát a Nyírtávhő Kft. és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége közösen rendezte meg Nyíregyházán. A konferencia témái a távhőszolgáltatás aktuális témáit taglalták. Ezek az energiahatékony, zöld, megfizethető, ügyfélbarát szolgáltatási stratégia, a modern városok távhőszolgáltatásának létrehozása.

Joó László a házigazda cég ügyvezetője hangsúlyozta, energiahatékony távhő nem létezik modern város nélkül, ez az újabb rákötésekkel nő, például ők látják majd el az épülő uszodát is. Fontos számukra az ügyfélközpontúság, a helyi okosmérési rendszer országosan is elismert, amelyet 100 százalékosan még csak Nyíregyházán vezettek be. Emellett az ügyfélszolgálat, a call-center és a megújult, mobiltelefonos formátummal is rendelkező weboldaluk is az ügyfélközpontúságot szolgálja.

16 ezer lakást és ezer intézményt szolgálnak ki

A Nyírtávhő Kft. tevékenysége kulcsfontosságú Nyíregyháza lakosságának és intézményeinek hőenergia ellátásában, 16 ezer lakás és ezer közületet szolgálnak ki.

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, a Nyírtávhő Kft. jól illeszkedik az önkormányzati rendszerbe, munkájukkal szolgálják a Zöld Város projektet, hiszen ezen a területen ez a szolgáltatás kíméli legjobban a környezetet. Az önkormányzat az elmúlt években több energetikai felújítást is indított, amellyel várhatóan csökken a hőigény, de kiesést pótolják az újonnan belépő fogyasztók.

A Nyírtávhő Kft. legfontosabb feladata az üzembiztos szolgáltatás biztosítása és fenntartása. A cég az elmúlt nyolc évben öt távhőszektor energetikai korszerűsítést célzó beruházást valósított meg 630 millió forintos támogatás felhasználásával. Ezekkel tovább nő a város hőellátásának üzembiztonsága, csökken a hőfelhasználás, javul a város levegőjének minősége, erősödik a környezetvédelem.

 

Forrás: Szoboszlai Tibor www.nyiregyhaza.huKözadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza