Nyírtávhő elszámolás – Az enyhe tél kedvez a távhős lakások tulajdonosainak
2020. 02. 28.

Az enyhe télnek köszönhetően nem kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk a távhős lakások tulajdonosainak.

 

Ez derül ki a tavalyi év második felének melegvíz-elszámolásaiból. A kegyes télnek köszönhetően nagyobb megtakarítással számolhatnak a fogyasztók. A Nyírtávhő Kft. rendszere fejlesztéseknek köszönhetően a téli szezonban is jól vizsgázott, jelentősebb meghibásodás nem történt az elmúlt hónapokban. Alig esett hó és a mínuszok sem röpködtek az idei télen. A sok évi átlagnál melegebbnek bizonyult a november-február közötti időszak. A meteorológiai adatok szerint a középhőmérséklet sem ment fagypont alá ezen a télen. A fűtött napok átlaghőmérséklete 2019-ben 2 fokkal volt melegebb, ennek köszönhetően a Nyírtávhő Kft. lakossági és közületi ügyfelei kevesebb energiát fogyasztottak a tavalyi évhez képest. Ez derül ki a februárban elkészítették a 2019-es év második felének melegvíz-elszámolásából. A Nyírtávhő fejlesztéseinek köszönhetően ezek az adatok naprakészek, hiszen a távkiolvasó készüléknek, illetve az okos mérésnek köszönhetően - a lakók zavarása nélkül történik meg a leolvasás.

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezetője elmondta:

A lakossági ügyfeleink körében kétféle elszámolás van. Most azoknál a fogyasztóinknál történt az elszámolás január hónapban, ahol nincs költségelosztó.

Az ügyvezető hozzáfűzte, akiknél költségelosztó van felszerelve a következő elszámolást a nyári hónapokban kapják meg. A gyengébb télnek köszönhetően itt is nagyobb megtakarításra számíthatnak a fogyasztók. A melegvíz elszámolást minden évben kétszer végzik el a távhő munkatársai. Idén már ezen is túl vannak, a számlák elkészültek, és ezekből is az olvasható ki, hogy itt is egy nagyobb megtakarításra lehet számítani.  Fontos az is, hogy a Nyírtávhő Kft. rendszere a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egész télen üzembiztosan működött. Csak apróbb meghibásodások voltak, melyet ugyan a fogyasztók érzékeltek, de nagyobb, több napos leállás, szolgáltatás kiesés nem fordult elő. Az éves karbantartást a fűtési szezon leállása után, május 15-e után végzi el a Nyírtávhő.

Forrás: Bakai Judit www.nyiregyhaza.hu

 Közadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza