Nem félnek a kritikus mínuszoktól
2019. 01. 14.

A Nyírtávhő Kft. rendszere a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően hiba nélkül üzemel. A napokban beköszöntött erőteljesebb lehűlés sem okoz fennakadást a Nyírtávhő Kft. számára.

- Az utóbbi évek folyamatos, tudatos és célzott fejlesztéseinek köszönhetően a nyíregyházi távhőszolgáltató rendszere a jelenleginél sokkal keményebb mínuszok esetén sem mondana csődöt, így nincs mitől tartaniuk a fogyasztóinknak mondta el lapunk érdeklődésére Joó László ügyvezető.

Kisebb hibaelhárítási munkák persze folyamatosan akadnak, a 16 ezer lakossági és mintegy ezer közületi ügyféllel rendelkező cég dolgozóinak a minap például az Árok és a Búza utca csomópontjában, valamint a Rákóczi utca és a Vasvári Pál utca sarkán is akadt tennivalójuk. - Járdát, utat bontunk, ha szükséges, és igyekszünk mihamarabb megoldani a problémákat. A munkálatok olykor forgalomlassítással járnak, akadályozzák a gyalogos- és közúti forgalmat, a legfontosabb azonban, hogy a melegvíz- és a fűtésellátás zavartalanul üzemeljen a teljes szolgáltatási területünkön - hangsúlyozta az ügyvezető.

Kevesebb hőveszteség

Joó László beszélt arról is, hogy az elmúlt években országos viszonylatban is nőtt a távhófelhasználás: a távhővel ellátott települések száma közel száz, az érintett háztartásoké pedig több, mint hatszázötvenezer.

- Ahogyan arról korábban is nyilatkoztam, illetve a hírlevelünkben is írtuk, a felhasználók számának növekedése mellet a piacbővülésnek és a folyamatos korszerűsítéseknek köszönhetően egyre több a felhasználói hőközpont. Társaságunk nem titkolt célja az energiahatékonyság javítása, a hálózati hóveszteség csökkentése, amit a rendszer korszerűsítésével, a távhőfogyasztók táborának bővítésével érhetünk el. Biztonságos, környezetkímélő, tiszta, a legtöbb fogyasztási helyen egyénileg szabályozható, piacképes áron kínált fűtési szolgáltatásról van szó. Az elmúlt néhány évben öt nagy belvárosi közületi fogyasztó kapcsolódott a Nyírtávhő rendszerére, az új városi tanuszoda is távhőt fog használni - sorolta az ügyvezető.

Mozgalmas esztendő volt

Tavaly a Nyírtávhő Kft. korszerűsítette és bővítette hőközpontjait, nagy volumenű távhővezeték-felújításokat és technológiai fejlesztéseket végzett. 

A cég 80 millió forint 100 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatást nyert három frekventált helyen lévő, a működés szempontjából kiemelt fontosságú épületének energetikai korszerűsítésére. A projekt keretében mindhárom épület nyílászáróit kicserélték, új hőszigetelést kaptak a homlokzatok, lapostetők, födémek.

Forrás: Kelet-Magyaroszág (2019. január 12.)

 Közadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza