Munkás óévbúcsúztató
2021. 01. 04.

Nem mindenki tartotta életbe vágóan fontosnak, hogy szórakozva búcsúzzon az óévtől.

 

Eseményektől mentesen telt a szilveszter éjszaka a Nyírtávhő Kft.-nél is, tudtuk meg Gégény József diszpécsertől.

A lakosság részéről sem volt hibabejelentés, a hőközpont is hibátlanul „helytállt”, így minden szolgálatban lévő nyugodtan koccinthatott éjfélkor egy kölyökpezsgővel, ahogyan sok munkahelyen megtették.

Kevesebben telefonálnak

– Ez az este is elment, mint a többi, s mivel semmi rendkívüli nem történt, egy kicsit a kollégákkal is tudtam beszélgetni, éjfélkor pedig koccintottunk egy gyerekpezsgővel, miközben jól hallottuk, hogy Örökösföldön élénken petárdáznak – ezt már a nyírteleki Gégény József, a Nyírtávhő Kft. diszpécsere, vagyis szolgáltatási ügyeletese nyilatkozta, aki 46 éve hűséges dolgozója a cégnek.

– Nálunk még a hibaellenőröknek se adott külön munkát az év utolsó napja, mindössze autóval csaptak egy körutat az éjszaka folyamán, ahogy szokás, megnézték a gerinchálózatot és a magas vezetékeket, hogy nincs-e probléma, hiányosság. Az idő hajnal egyig könnyen eltelt, a felügyeleti gépeinken figyelemmel kísértük az önkormányzati intézmények, iskolák, óvodák, bölcsődék működését, később pedig tartottuk a kapcsolatot az erőművel. Bár szilveszterkor is előfordulhat radiátor- vagy vízmérőfolyás, egyéb elektromos hiba, de általános tapasztalat, hogy lényegesen kevesebb hibabejelentést kapunk, a fogyasztók kis dolgok miatt nem is telefonálnak. Éjfélkor tudtuk köszönteni egymást a benn lévő szerelőkkel, műszaki ügyeletessel – sorolta Gégény József, akinek nem ez volt az első munkával töltött szilvesztere. Nem is fáradt el különösebben, s pihenést is elsején délutánra tervezett.

(A Kelet-Magyország 2021. január 2-ai számában jelent meg)Közadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza