Hideg volt a január – Jól vizsgázott a távhőrendszer
2019. 02. 07.

Hideg volt az idei január, a középhőmérséklet fagypont alatt maradt. A Nyírtávhő Kft. ügyfelei az átlagosnál 20 százalékkal több hőenergiát fogyasztottak. A fagyos hetekben a hálózaton csupán két apró meghibásodás történt, a lakásokban pedig a radiátorszelepek problémáit orvosolták a szolgáltató munkatársai.

A Nyírtávhő Kft. földgázból kapja az energiát, 16 ezer lakossági és közel ezer közületi fogyasztójuk van. Januárban megérkezett az igazi tél. Míg az elmúlt tíz év januárjának középhőmérséklete plusz 3 fok volt, most ez mínusz 1 fokra csökkent. Ez a szolgáltatónak nem jelent problémát, hiszen a rendszert ennél jóval hidegebbre méretezték. Az időjárás miatt 20 százalékkal megnőtt az energiafelhasználás. Míg egy átlagos januárban 110, addig most 130 ezer gigajoule-nyit fűtöttek el a nyíregyházi fogyasztók. Amennyiben a tavaly októberben meleg időjárással kezdődött fűtési idénytől átlagoljuk a hőfogyasztást, akkor egy kiegyenlített, átlagos fogyasztásról beszélhetünk.

Jól vizsgázott a távhőrendszer

A Nyírtávhő Kft. folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően jól működik a szolgáltatás. Joó László ügyvezető elmondta, a rendszeren két apróbb meghibásodás volt az Árok és az Árpád utcán, és néhány órán belül kijavították. A téli időszakban napi 10-15 bejelentést kapnak, általában radiátorszelep problémákról van szó, és még aznap tudnak segíteni a fogyasztóknak.

Az elmúlt években országosan nőtt a távhőfelhasználók száma. A távhő a magyar családok, közintézmények és egyes gazdasági szereplők biztonságos és környezetkímélő, fűtés- és meleg víz-ellátását meghatározó energiaforrása. A távhővel ellátott települések száma megközelíti a százat, az érintett háztartásoké pedig meghaladja a hatszázötvenezret. A Nyírtávhő Kft. földgázból kapja az energiát, 16 ezer lakossági és közel ezer közületi fogyasztójuk van.

(Szerző: Szoboszlai Tibor, Forrás: nyiregyhaza.hu)Közadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza