Felújítást, karbantartást, és a lejárt okosmérők cseréjét tervezzük 2021-re.
2021. 03. 01.

Több mint félmilliárd forintnyi forrásra pályázik a Nyírtávhő Kft. 2021-ben, az év végéig pedig szeretnének lecserélni közel 9 ezer lejárt hitelesítésű okosmérőt városszerte. A fűtési időszakot követően rendszer-karbantartási és -fejlesztési munkálatokat is terveznek majd a Nyíregyházán 55 éve működő távfűtési szolgáltatásban.

A 2020-21-es fűtési időszak derekán már túl vagyunk, az elmúlt időszakban biztonságosan működött a távfűtési rendszer, köszönhetően a folyamatos felújítási és rendszerszintű karbantartási munkálatoknak. Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója televíziónknak elmondta, az elmúlt tíz évben nagyon nagy volumenben végezték el ezeket a feladatokat, pályázati és saját forrásból egyaránt, és ennek köszönhetően nem történt olyan meghibásodás, amelyik lakótelepszintű vagy több napig tartó fennakadást okozott volna. A fűtési idény tapasztalataiból merítve pedig már készen van egy karbantartási terve 2021-re, a rendszerben újabb felújításokat fognak végezni.

„Ez az egész rendszer szintjén mintegy 250 millió forintot fog jelenteni, de pályázunk két forrásra is, az egyik egy épületenergetikai rekonstrukció, amelyiknek már a közbeszerzési eljárása folyamatban van. Ez öt épületet jelent, ahol korszerűsítés lesz, falak szigetelése és napelem kerül a tetőre, ezek a hőközpontjaink a város számos helyén, ezt valamikor tavasszal tervezzük indítani.”

Ezeken túl egy KEHOP, vagyis Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programra is pályázni fog a társaság, amely mintegy 300 millió forint értékben jelent majd forrást távfűtési vezetékfelújításra és hőközpontépítésre – tette hozzá Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója.

„Ezen kívül a legfontosabb feladatunk az idén, saját erőforrással a lejárt használati melegvíz-mérők cseréje. Nyíregyházán a távhő tulajdonában vannak a használati melegvíz-mérők, körülbelül 18 ezer mérő van a lakosainknál, ezeknek a fele 2013-as, másik fele 2014-es beépítésű, akkor volt az okosmérés indítása, ezeknek a mérőknek a hitelesítése lejárt, 8 év a hitelesítési időszak, ezért ez egy hatalmas feladat lesz, hogy ezeket kicseréljük.”

Az igazgató hozzátette, saját erőforrásból végzik majd ezt a feladatot, a járványhelyzet alakulásától függően pedig az év második felében szeretnének a végére érni a lejárt hitelességű mérők cseréjének.

Forrás: www.nyiregyhaza.hu

 Közadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza