A fűtési szezonnak még nincs vége
2021. 04. 27.

A hőközpont korszerűsítésére, a távvezetékek cseréjére közel 300 milliót különített el a Nyírtávhő Kft.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményt adott ki, melyben azt írták: bár a fűtési szezon hivatalosan április 15-én véget ért, a hideg időjárás miatt a háztartások többségében még fűtenek.

Sokan meglepve olvasták ezt az időpontot, hiszen 2004 óta országszerte szeptember 15-től május 15-ig tart az idény.

Hibaelhárítás az Érkertben

– Természetesen a Nyírtávhő Kft. szolgáltatási területén is a május 15-i dátum a mérvadó. Jelenleg az Érkertben, az Árpád utca 57. és 65. szám mellett kell elhárítani a hibát (a munkálatok várható befejezése május 7-e), a többi helyen zavartalanul üzemel a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás – közölte érdeklődésünkre Joó László ügyvezető igazgató. A Nyírtávhő Kft. illetékességi területéhez megközelítőleg tizenhatezer lakossági fogyasztó és mintegy ezer közület tartozik. Mintegy 4 millió légköbmétert fűtenek, amivel Magyarország kilencvenhat távhőszolgáltatója közül a kilencedik helyen szerepelnek.

– Ha a jövő hónap közepén vége a fűtési szezonnak, akkor elkezdődhetnek a felújítások. Bár lehetőség szerint egész évben igyekszünk karbantartani és fejleszteni a hálózatunkat, nyáron van három hónapos lehetőségünk a nagyobb horderejű munkákra. A hőközpont korszerűsítésére, a távvezetékek cseréjére közel 300 milliót különítünk el a költségvetésünkből.

Virtuális utalvány

Azok a nyíregyházi lakossági távhőfogyasztók, akik az adott fél évben, a sorsolás napján nem rendelkeznek hátralékkal, automatikusan sorsoláson vesznek részt. Fél évente öten nyernek egy-egy 20 ezer forint értékű virtuális utalványt, amit a következő havi számlában írnak jóvá a Nyírtávhő Kft.-nél.

Forrás: LTL www.szon.huKözadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza