Cégünkről Távhőszolgáltatás Díjszabások Üzemeltetési
információk
Kapcsolat

A fogyasztók többsége pénzt kap vissza

Már készíti és postázza a fogyasztóknak az elmúlt évi elszámolást a Nyírtávhő. A szabolcsi megyeszékhelyen mintegy 15 ezer fogyasztó vesz igénybe távhőszolgáltatást, és 80–90 százalékuk fogyasztásarányos elszámolás alapján fizet. A szolgáltató adatai azt mutatják: a nyíregyházi fogyasztók kétharmada visszatérítést kap.

Megkezdte a 2014. évi elszámolások elkészítését a Nyírtávhő Kft. Nyíregyházán mintegy 15 ezer fogyasztó vesz igénybe távhőszolgáltatást, és kevesebb mint 10 százalékuknál nincs költségmegosztó. Az ügyfelek többsége fogyasztásarányos elszámolást kap a távhőszolgáltatásról.

 

MÁR NEM KELL VÁRNI A LEOLVASÓT

 

A Nyírtávhő az év során a számlázásnál az előző évi fogyasztást veszi alapul, hacsak a lakástulajdonosok ezt másképp nem kérik. A fogyasztók 10–20 százaléka alacsonyabb vagy éppen magasabb havi díj megállapítását kérik a szolgáltatótól, hogy ne legyen nagy a különbözet az éves elszámolásnál. A mért távhő leolvasásához 2014 második félévétől már nem kell bemenni a lakásokba, a távleolvasás rádióhullámon keresztül működik. A Nyírtávhő folyamatosan készíti az elszámolásokat. Ez két ütemben történik. A távhőszolgáltatást igénybe vevők először kapnak fogyasztásukról egy részletes kimutatást, amellyel kapcsolatban 8 nap áll rendelkezésükre, hogy jelezzék az észrevételüket. 8–10 nap leteltével a Nyírtávhő elkészíti a számlát, amely tartalmazza, hogy a fogyasztónak tartozása vagy túlfizetése van.

 

A TÖBBSÉG PÉNZT KAP VISSZA

 

A szolgáltató adatai azt mutatják, a nyíregyházi fogyasztók csupán egyharmadának kell pénzt befizetnie, kétharmaduk visszatérítést kap.
Baji László, a Nyírtávhő Kft. osztályvezetője elmondta: – A pénzösszeg befizetését, illetve visszautalását törvény szabályozza. Akinek a fogyasztása alapján a távhőszolgáltató tartozást állapít meg, a hónap végéig kell a pénzösszeget befizetnie, míg akinek túlfizetése van, annak pedig 8 napon belül juttatják vissza a pénzt. Annak, aki év közben folyószámláról utal, a szolgáltató a pénzösszeget átutalja, valamint aki csekken fizet, annak postai úton kézbesítik.

Forrás: www.nyiregyhaza.hu

Ügyfélszolgálati
irodánk
Ügyfélfogadási idők
hétfő, kedd: 8-15 óra
szerda: 8-20 óra
pénztári nyitva tartás:
8-19:30 óra
csütörtök: 10-15 óra
péntek: 8-13 óra
Irodánk címe
Univerzum Üzletház
4400 Nyíregyháza,
Vay Ádám krt. 4-6. I./106.
Térkép nézet
nyiregyhaza.hu logo nyirhalo.hu logo