FOLYAMATOS A TÁVHŐDÍJ-TARTOZÁSOK BEHAJTÁSA A NYÍRTÁVHŐ KFT.-NÉL
2018. 06. 15.

A szolgáltató kintlévősége évek óta folyamatosan csökken, a lakossági díjhátralék jelenleg 350 millió forint. Amennyiben a fogyasztó nem tudja időben rendezni a hátralékát, részletfizetési lehetőséget kaphat a cégtől, de szociális támogatást is kérhet az önkormányzattól.

A NYÍRTÁVHŐ Kft. díjbehajtó kollégái személyesen keresik fel lakásukban a tartozással rendelkező fogyasztókat. Tájékoztatják őket aktuális egyenlegükről, és lehetőséget biztosítanak a helyszínen készpénzben történő hátralék-kiegyenlítésre is. Munkatársaik arcképes igazolvánnyal rendelkeznek, személyazonosságukról a cég honlapján is tájékozódhatnak, elkerülve ezzel az esetleges visszaéléseket.

Joó László, a NYÍRTÁVHŐ kft. ügyvezetője elmondta:

"A társaság kintlévősége évek óta folyamatosan csökken, a lakossági díjhátralék jelenleg 350 millió forint."

Amennyiben a fogyasztó nem tudja időben rendezni a hátralékát, a szolgáltató ügyfélszolgálatán tájékoztatást kaphat a további adósságrendezési lehetőségekről, felajánlják többek között a részletfizetést, de szociális támogatásokról is informálják.

Szociális támogatást is lehet igényelni

Nyíregyháza Önkormányzata a Közgyűlés a szociális rászorultságtól függő egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló rendelete alapján települési támogatás jogcímen nyújtott helyi lakásfenntartási támogatást és helyi adósságkezelési szolgáltatást biztosít az arra rászoruló háztartások számára.

Az eddigi gyakorlattól eltérően a helyi adósságkezelési szolgáltatás megállapítására irányuló kérelmet már nem a Human-Net Alapítványhoz, hanem az önkormányzathoz kell benyújtani az Ügyfélcentrumban. Ehhez többek között csatolni kell az egy hónapnál nem régebbi szolgáltatói igazolást azon adósságának jogcíméről és összegéről, amelynek kezelését kéri. Ennek alapján a Human-Net Alapítvány adósságrendezési tervet készít a közüzemi szolgáltatóval történő egyeztetésnek megfelelően. Ebben feltüntetik azt is, hogy hány részletben kérik az adósság részleteinek megfizetését.

Számlarendezés az interneten

A távhőszolgáltatási számlák gyorsabb és kényelmesebb rendezése érdekében a jelenlegi DÍJNET-es fizetési lehetőség mellett, májustól elérhető a Nyírtávhő Kft. honlapján a SimplePay elektronikus fizetési lehetőség is. Ezzel az új díjfizetéssel a fogyasztók már nem csak a havi számláikat rendezhetik, hanem tetszőleges összegű befizetéseket is elindíthatnak.

Szoboszlai Tibor

Forrás: www.nyiregyhaza.hu



Közadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza