KÉSZÜLNEK A TÁVHŐ ELSZÁMOLÁSOK
2017. 07. 05.

Már készíti az elmúlt fűtési szezon elszámolásait a Nyírtávhő Kft. Ezeket véleményezésre eljuttatják a társasházak közös képviselőknek, majd augusztusban megtörténik az elszámolás. A szokatlanul hideg télen 5 százalékkal növekedett a fogyasztás, ez összességében 40 millió forintos plusz költséget jelent a nyíregyházi távfűtéses lakásokban élőknek.

Az elmúlt évben a naptári éves elszámolásokról a fűtési szezonok elszámolására tért át a Nyírtávhő Kft., így most lesz az első alkalom, amikor a 2016. júliusa és 2017. júniusa közötti fogyasztásról kapnak számlát a nyíregyháziak. A költségmegosztók adatainak kiolvasásához továbbra sem kell biztosítani a bejutást a lakásokba. Az Okos Mérésbe bekapcsolódott épületeknél pedig már a lépcsőházakban felszerelt adatgyűjtő készülékek segítségével kapja az adatokat a szolgáltató. Azoknak a fogyasztók, akik a költségmegosztó készülékek határnapi átprogramozását nem tették lehetővé, a vonatkozó jogszabály alapján kötelezően szankcionált elszámolást küldenek.

PLUSZ FOGYASZTÁS A HIDEG TÉL MIATT

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezetője elmondta, ezen a héten már megkezdték az elszámolások kiküldését a közös képviselőknek, amit 8 napos határidővel véleményezhetnek, majd augusztus közepéig-végéig kiküldik az elszámoló számlákat. A szokatlanul hideg télen 5 százalékkal növekedett a fogyasztás, ez összességében 40 millió forintos plusz költséget jelent a nyíregyházi távfűtéses lakásokban élőknek.

MEGTAKARÍTÁS ÉS RÁFIZETÉS

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az elszámolásokból eredő megtakarításokat a folyószámlán keresztül fizető fogyasztók a számlájukra visszautalva, a készpénzátutalási-megbízással fizetők pedig postai úton kapják meg. A hátralékkal rendelkező fogyasztók esetében a megtakarításokkal a tartozásaikat csökkentik. Az ügyfélszolgálati irodában lehetőség van az elszámolások alapján keletkező egyösszegű ráfizetésre, illetve a korábbi számlatartozás részletekben történő kiegyenlítésére is.

ELSZÁMOLJÁK A MELEGVÍZ FOGYASZTÁST IS

Augusztusban készülnek el a használati melegvíz és költségmegosztókkal nem rendelkező fogyasztói közösségek fűtés elszámolásai is. A szakembereknek a használati melegvíz elszámolások elkészítéséhez sem kell már bemenniük a lakásokba. A kis számban előforduló, még nem távadós melegvízmérővel rendelkező fogyasztóknak továbbra is meg kell adniuk a féléves záró adatokat, melyet a Nyírtávhő Kft. weboldalán, e-mailben vagy személyesen az ügyfélszolgálaton közölhetnek.

Szoboszlai Tibor

Forrás: www.nyiregyhaza.hu



Közadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza